Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Ποια είναι τα δικαιώματά μου;

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 21-12-2022 στο Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων η ημερίδα με θέμα: «Ποια είναι τα δικαιώματά μου». Την εκδήλωση παρακολούθησαν δια ζώσης οι συμμετέχοντες μαθητές του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» του Πρότυπου ΓΕΛ της Ζωσιμαίας Σχολής  και του ΓΕΛ Ανατολής. Διαδικτυακά συνδέθηκαν σχολικές μονάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Αθήνα, Φολέγανδρος, Κέρκυρα) αλλά και το I Liceum Ogólnokształcące im. Kazimierza Jagiellończyka w Sieradzu από την Πολωνία, μέλος του ίδιου προγράμματος στην Ευρώπη.

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιωαννίνων, ο κος Παπαγεωργίου αλλά και η κα Ρούμκου, Σ.Ε.Ε., Υπεύθυνη Παιδαγωγικής Καθοδήγησης του προτύπου ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής.2

Συγκεκριμένα, την εκδήλωση άνοιξε η κα. Έλενα Κουντουρά, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία μας μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπαθεί να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών, η οποία μάλιστα απάντησε και σε ερωτήματα που της τέθηκαν από τους μαθητές του πολωνικού σχολείου στα αγγλικά. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα δικαιώματα του παιδιού από τους μαθητές του σχολείου. Τη σκυτάλη πήραν ο κος Κωνσταντίνος Κώτσης, Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, ΚΟΚΕΨΥΠΕ Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΓΝΙ και η κα Ανδρομάχη Μητροπούλου, MSC, Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Child Mind Institute, οι οποίοι συντόνισαν βιωματικά εργαστήρια σχετικά με το θέμα. Η ημερίδα έκλεισε με καλλιτεχνικά δρώμενα, τα οποία επιμελήθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές του Πρότυπου ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής.

1 1 1

Για την καλύτερη διάχυση της δράσης των υποψηφίων Senior & Junior Ambassadors στην πόλη των Ιωαννίνων και στην Περιφέρεια Ηπείρου, δόθηκε σχετική συνέντευξη στις 20-12-22 στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και συγκεκριμένα στην εκπομπή του κυρίου Γιώργου Γκόντζου από εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου.

Το Πρότυπο ΓΕ.Λ Ζωσιμαίας: “Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου“

  To Πρότυπο Γ.Ε.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, μετά από επιτυχή αξιολόγηση των δράσεών του στο πλαίσιο του προγράμματος European Parliament...